facebook tracking

Bilar med aktiv sÀkerhet minskar trafikolyckorna

Christian.PNG

 

Fordonsindustrin förÀndras just nu i snabb takt. Allt fler bilar har avancerad teknik som assisterar föraren och tester görs med sjÀlvkörande bilar. Veoneer, tidigare i Är avknoppat frÄn Autoliv, arbetar med forskning, utveckling och produktion av avancerad teknik för assisterade system och sjÀlvkörande fordon.

Tidigare i Är knoppade Autoliv av sin elektronikdel till ett separat bolag under namnet  Veoneer. Veoneer tar dÀrmed över utvecklingen av avancerad teknik för assisterade system och sjÀlvkörande bilar. ADAS (förarassistanssystem), LiDAR (laser), radar, ECU (elektronisk kontrollenhet), kamerasystem och bromssystem Àr bara nÄgra av dessa. Christian Svensson, Director för innovation pÄ Veoneer Research, beskriver det som viktiga komponenter för att undvika att riskfyllda situationer uppstÄr och för att bidra till en trygg bilkörning under alla körförhÄllanden.

Kompetensutbyte i partnerskap
Med siktet instĂ€llt pĂ„ att leda teknikutvecklingen inom aktiv sĂ€kerhet har Veoneer strategiskt valt att utveckla partnerskap med stora och smĂ„ etablerade företag – och med nĂ„gra av de mest framstĂ„ende universiteten inom Veoneers verksamhetsomrĂ„de.

– Vi vill hitta rĂ€tt partner för att kunna hĂ„lla ett högt tempo, istĂ€llet för att bygga upp kompetensen sjĂ€lv. Det gör att vi snabbare kan hitta lösningar och funktioner. Vi samarbetar till exempel med startups i olika delar av vĂ€rlden för att ligga i teknikens framkant och öka innovationsgraden, sĂ€ger Christian Svensson

Forskningsplattformen LIV
Flera av de samarbeten som bedrivs utvÀrderar Veoneer i forskningsplatformen LIV (Learning Intelligent Vehicle). Det Àr en forskningsbil som till exempel ska visa hur automation och artificiell intelligens (AI) kan öka trafiksÀkerheten nÀr bilen i samarbete med bilföraren och input frÄn omgivningen ger ett kvalificerat stöd i rÀtt situationer.

– Systemen i LIV kan bland annat se om föraren Ă€r distraherad eller inte har full uppmĂ€rksamhet pĂ„ vĂ€gen. DĂ„ kan fordonet hjĂ€lpa föraren och Ă€ven agera om det skulle behövas. Tanken Ă€r att LIV ska vara en samarbetspartner som förstĂ„r förarens behov och preferenser, sĂ„ att föraren inte ska kĂ€nna behov av att stĂ€nga av systemet.

– Det kan bidra till att öka trafiksĂ€kerheten, det Ă€r ett steg mot att nĂ„ Sveriges nollvision i trafikrelaterade olyckor, och för att minska de 1,4 miljoner trafikolyckor med dödlig utgĂ„ng som Ă„rligen sker globalt, avslutar Christian Svensson.

 

LÀs Àven artikeln pÄ Göteborgs Posten

Connect with us to stay up to date on new openings.

All jobs
Teamtailor

Career site by Teamtailor